Hem

Boende
Fiske
Vandringar
Jakt

Paket
 Fiske
  Garbo Lyftet
  Äventyrsfiske
Kontakt
Garbo Lyftet Äventyrsfiske i Lappland Heli-Fishing

 

Äventyrsfiske i Lappland
Detta 5-dagars arrangemang har i sitt grundutförande rönt mycket uppskattning sedan flera år. Vi har här försökt att skapa en genuin högkvalitativ fjällvistelse under avslappnande och bekväma former.

Vi lyfts ut från Giertsbäcksklippen med helikopter som för oss till en öringsälv som rinner genom ett mycket naturskönt område. Tillsammans slår vi upp två tältkåtor, där den ena kommer att vara er gemensamma sovplats och den andra kommer att fungera som matplats vid dåligt väder och övernattningsplats för er guide.

Från detta läger gör vi dagsturer upp och nedströms älven allt efter önskemål.  Vi stannar vid älven tre dagar. Under hela älvsvistelsen äter vi ortens mat som tillagas över öppen eld.

Sista dagen vid älven hjälps vi åt att riva baslägret innan helikoptern tar oss tillbaka till Giersbäcksklippen. Därefter går transporten ner till Sorsele och River Hotel. Där väntar er bastu och jacuzzi bad, som åtföljs av en avskedsmiddag och övernattning.

Program

Dag 1
Ankomst till Sorsele och River Hotel under eftermiddagen. Incheckning vid hotellet och möjlighet ges här att under några timmar eventuellt komplettera fiskeutrustning, kläder etc i samhället.

2000
Gemensam välkomstmiddag.
 Dag 2

Frukost serveras i matsalen från 0630
0830 Avfärd mot Giertsbäcksklippen
1000
 Ilastning & avfärd med helikopter

->Ankomst till älven.
Mattider, guidning sker enligt gästernas önskemål.
 


Dag 3
Mattider, guidning sker enligt gästernas önskemål.
 


Dag 4
1600  Avfärd med helikopter till Klippen
17
00 Avfärd till River Hotel
18
00  Bastu och jacuzzi bad
2030
 
Gemensam avskedsmiddag
 


Dag 5
Frukost serveras i matsalen från 0630
-1200 Utcheckning och hemfärd
Fisket och utrustning
Under detta arrangemang är vår fokus uteslutande på den skygga och urstarka fjällöringen. I allmänhet brukar snittet ligga runt 5-6 hg, men under de föregående turerna har det fångats med jämna mellanrum fiskar över 1.5 kilo.

För spinn- och haspelfiskaren:
Här rekommenderas utrustningar från Ultra lätt till fiske 1-2. Linor med dragstyrkor från 5 kilo och uppåt. De beten som fungerat väl har varit små koppar och/eller svarta spinnare och skeddrag. Men experimentera även med olika jigg beten.

För flugfiskaren:
Spön i klass 4-7, 8½ fot eller längre. I första hand flytlinor, men ta gärna med en sinktip och snabbsjunkande tafsar ifall vattenståndet skulle vara högt. Vid flugvalet kan ni här utgå från de mönster som finns i Giertsbäcksserien. Tafsmaterial från 0.14-0.25, allt från finvädersdagarna med små dagsländeimitationer till nattfiske med stora buskiga streamers.

Personlig utrustning
Det kan inte nog poängteras vikten av att inneha bra kläder och skodon. Speciellt med åtanke på att ni kommer att befinna er uppe på tre-fem hundra meter över havet, endast några mil nedanför fjällkedjan. Detta gör att väderförhållande snabbt och nyckfullt kan förändras, från +20 till 6-7 grader endast på ett par timmar, lägg så till lite regn och blåst så förstår ni nog. Det kanske låter lite avskräckande men, vis av erfarenhet kan vi direkt säga att med rätt klädsel är det inga som helst problem.

Nedan har vi sammanställt en liten checklista:

* Jacka som står emot regn (gärna med andasfunktion typ Gore-tex, Finetex e.dyl).
* Byxa/or med tät väv exempelvis (Fjällräven G-1000, Armens M90 etc)
* Fleece tröja alt skjorta (fleece behåller isoleringsförmågan även när de är fuktiga)
* Keps/hatt eller mössa (mest som skydd för mygg & knott)
* Högskaftade stövlar alt vadare
* Sovsäck (med god isoleringsförmåga -5 eller lägre)
* Gymnastikskor / sandaler (mycket befriande vid lägerlivet)
* Myggmedel (US 622, Djungelolja, Mygga)

Utöver ovanstående tar ni självklart med er den utrustning, kläder, toalettartiklar etc som ni tror er behöva under vistelsen.

Fysiska krav
Detta arrangemang ställer mycket låga krav rörande deltagarens fysik och kondition. Terrängen intill älvstränderna är relativt lättgången och vi ser även till att placera vårt läger på en god fiskesträcka.

Packning
För er och allas säkerhet får varje deltagare max ta med sig totalt 20 kilo packning, detta för inneha en god säkerhetsmarginal och därmed inte riskera att överlasta helikoptern.

Bekvämligheter
Vår målsättning med detta arrangemang är att erbjuda er bästa möjliga service och komfort under fältmässiga förhållanden.

Förbehåll

Period
Juli - 31:a Augusti


Pris
För 5 dygn inklusive 2 nätter med middagar och faciliteter vid Riverside Hotell i Sorsele:  Sek/person min 3 max 6 deltagare.

I priset ingår guide,mat, boende, helikopter,transporter samt fiskekort.

Detta är ett samarrangemang mellan oss och

River Hotel