Hem

Boende
Fiske
Vandringar
Jakt

Paket
 Fiske
Garbo Lyftet
  Äventyrsfiske
Kontakt 
Garbo Lyftet Äventyrsfiske i Lappland Heli-Fishing

 

 Garbo Lyftet

 

I detta 4-dagars arrangemang har vi försökt att skapa en genuin högkvalitativ fjällvistelse under avslappnande och fältmässigt ytterligt bekväma former.

Ni ankommer till till Giertsbäcksklippen på eftermiddagen där ni efter incheckningen i campingstuga senare under kvällen bjuds en tre rätters välkomstmiddag. Här utgörs maten naturligtvis av lokala produkter och specialiteter.

Tidigt nästa morgon lyfts vi ut från Giertsbäcksklippen med helikopter som för oss till ett rödingsvatten av rang, beläget uppe på fjället i mycket naturskönt område. Här finner ni två tältkåtor, där den ena kommer att vara er gemensamma sovplats och den andra kommer att fungera som matplats vid dåligt väder och övernattningsplats för er guide.

Ni har nu drygt ett och ett halvt dygn på er att utforska och försöka överlista ett av fjällvattnens mest sägenomspunna väsen, rödingen. För er som önskar så finns det två flytringar med tillhörande simfenor till ert exklusiva förfogande.

Under hela vistelsen äter vi ortens mat som tillagas över öppen eld.

Sent på eftermiddagen den tredje dagen hämtas vi åter av helikopern som för oss säkert ner till Giertsbäcksklippen. Efter urlastning av helikopter, ges ni nu under någon timme att fräsha upp er inför avskedsmiddagen. 

På morgonen efter sker utcheckning och vi hoppas att ni då bär med er på vägen hem, vetskapen hur det känns att överlista och landa en av fjällvattnets nyckfullaste individer på fluga. Och då de som faktiskt tänjer vågen ner till två-tre kilo, ja till och med kanske mer än så.   

Fisket och utrustning
Under detta arrangemang är vårt fokus uteslutande på den skygga och svårflirtade fjällrödingen, som ofta går under benämningen Fjällets Greta Garbo, vacker skygg och ytterligt nyckfull. Speciellt de "fullvuxna" individerna kan ibland verkligen fresta fiskarens tålamod till det yttersta. 

Här kommer ni att ges ni tillfälle att pröva er skicklighet och fiskelycka i ett ostört vatten, dvs här har inte fiskats med nät, och fisketrycket varit i stort helt obefintligt de sista 15 åren. Lägg sedan till att vattnet för området är oerhört produktivt borgar för röding i den grövre kalibern. 

Drömmer ni om att få fiska med fluga efter och kroka en fjällröding på 2 kilo och däröver, ja då ger detta resemål utan överdrift er verkligen den möjligheten.

Spön i klass 4-7, 8½ fot eller längre. I första hand flytlinor, men ta gärna med en sinktip och/eller snabbsjunkande tafsar. Vid flugvalet kan ni här utgå från de mönster som finns i Giertsbäcksserien och komplettera den med Garboserien.

Tafsmaterial från 0.14 - 0.23, allt från finvädersdagarna med små dagslände-knott imitationer till förhållanden med hård vind och stora streamers.

Personlig utrustning
Det kan inte nog poängteras vikten av att inneha bra kläder och skodon. Under detta fiske kommer ni att befinna er på +600 meter över havet. Detta gör att väderförhållande snabbt och nyckfullt kan förändras, från +20 till 6-7 grader endast på ett par timmar, lägg så till lite regn och blåst så förstår ni nog. Även under Juli-Augusti förekommer här frostnätter. Det kanske låter lite avskräckande men, vis av erfarenhet kan vi direkt säga att med rätt klädsel är det inga som helst problem.

Nedan har vi sammanställt en liten checklista:

* Jacka som står emot regn (gärna med andasfunktion typ Gore-tex, Finetex e.dyl).
* Byxa/or med tät väv exempelvis (Fjällräven G-1000, Armens M90 etc)
* Fleece tröja alt skjorta (fleece behåller isoleringsförmågan även när de är fuktiga)
* Keps/hatt eller mössa (mest som skydd för mygg & knott)
* Högskaftade stövlar alt vadare (för er som vill använda någon av de flytringar som finns så rekommenderas vadarbyxor av neopren, gärna 4 mm eller tjockare)
* Sovsäck (med god isoleringsförmåga -5 eller lägre)
* Gymnastikskor / sandaler (mycket befriande vid lägerlivet)
* Myggmedel (US 622, Djungelolja, Mygga)

Utöver ovanstående tar ni självklart med er den utrustning, kläder, toalettartiklar etc som ni tror er behöva under vistelsen.

Fysiska krav
Detta arrangemang ställer inga speciella krav rörande deltagarens fysik och kondition.

Packning
För er och allas säkerhet får varje deltagare max ta med sig totalt 20 kilo packning, detta för inneha en god säkerhetsmarginal och därmed inte riskera att överlasta helikoptern.

Bekvämligheter
Vår målsättning med detta arrangemang är att erbjuda er bästa möjliga service och komfort under fältmässiga förhållanden.

Period
Juni-September


Pris:  Sek/person min 4 deltagare max 6.

I priset ingår guide,mat, boende, helikopter samt fiskelicens.